Kosten en ereloon

Advies vragen bij advocatenkantoor Vanbesien is voordeliger dan u denkt. Dankzij onze transparante tarieven heeft u steeds een duidelijk zicht op de kosten. Uw factuur bevat drie posten: de administratieve kosten, de externe kosten en het ereloon. Op regelmatige basis worden er tussenstaten verzonden, zodat u achteraf niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Sedert 2014 zijn advocaten BTW-plichtig, zodat wij verplicht zijn om 21% BTW bovenop onze tarieven aan te rekenen.

Administratieve kosten

Deze kosten zijn de werkelijke materiële uitgaven, verbonden aan de tussenkomst van de advocaat en de infrastructuur van het kantoor.

Algemeen forfait voor openen dossier (inclusief fax, telefoon, kaft ) 40,00 euro
Briefwisseling (per brief)10,00 euro
Aangetekende briefwisseling (per brief) 16,00 euro 
Conclusies/verzoekschriften/dagvaarding (per pagina) 12,00 euro 
Verplaatsingen0,375 euro/km 

Externe kosten

Externe kosten zijn kosten die wij aan derden dienen te betalen, zoals bijvoorbeeld een gerechtsdeurwaarder, de griffie, vertaler en openbare instanties. Deze kosten worden integraal doorgerekend aan de cliënt.

Ereloon

Er wordt een uurloon aangerekend van 75 euro tot 150 euro per uur en dit afhankelijk van de aard van de zaak, de complexiteit van de procedure, de hoogdringendheid van de zaak en de persoonlijke situatie van de cliënt.

Pro deo advocaat

Indien u over onvoldoende financiële middelen beschikt, kan u ook gebruik maken van de volledig of gedeeltelijk kosteloze tweedelijnsbijstand. Wij bekijken samen met u of u hierop beroep kan doen.

Terugbetaling advocaatkosten

De verliezende partij dient aan de winnende partij in een gerechtelijke procedure een rechtsplegingsvergoeding te betalen.

Deze rechtsplegingsvergoeding wordt forfaitair bepaald door de rechtbank en dit op basis van de waarde van de zaak.

De rechtsplegingsvergoeding komt toe aan de cliënt als een forfaitaire vergoeding voor de kosten en de ereloon van zijn advocaat.

Wij bespreken samen met de cliënt, hoe deze rechtsplegingsvergoeding in rekening wordt gebracht.

Eerste advies

Voor een eerste advies van een half uur wordt een forfaitair bedrag van 50,00 euro (excl. BTW) aangerekend.

Rechtsbijstand

Wij bekijken samen met u of u over een rechtsbijstandsverzekering beschikt.

Indien dit het geval is zal de verzekeraar de factuur van de tussenkomst van de advocaat betalen.

Verzekering beroepsaansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de leden van het Advocatenkantoor Vanbesien is beperkt tot de bedragen die door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van de Orde van Advocaten te Mechelen worden uitbetaald en waarvoor dekking wordt verleend.

Betalingsvoorwaarden

De facturen van Advocatenkantoor Vanbesien zijn betaalbaar binnen de 15 dagen na verzending. Bij gebreke aan betaling binnen deze termijn zal er, zonder er een voorafgaande ingebrekestelling nodig is, een forfaitaire schadevergoeding van 10 % op het factuurbedrag met een minimum van 50,00 euro aangerekend worden, bovenop verwijlintresten a rato van 10 % vanaf de vervaldag. Bij betwisting zijn de rechtbanken van Mechelen bevoegd.